НАЧАЛО ЗА КЛУБА НОВИНИ МЕДИИТЕ ЗА НАС СРЕЩИ ОТВОРЕНИ ВРАТИ FREMO ГАЛЕРИЯ ВИДЕО FORUM КОНТАКТИ

5 години Клуб железопътен моделизъм

Днес 03.10.2014, Сдружение "Клуб железопътен моделизъм- България" навърши пет години от основаването си. Годишнината беше отпразнувана в столичен ресторант от клубните членове на сдружението.

 

За тези пет години сдружението, или както всички го наричат "Клубът", успя да създаде една добра среда за българския жп моделизъм, успя и успява да сближава почитателите на това хоби с ежегодните срещи на жп моделистите, успя да положи основите на модулостроенето в България и да изгради почти 60 метра трасета в трите основни мащаба H0, TT и N. Следвайки своите цели Клубът застана зад създаването на няколко модела на български локомотиви, вагони и сгради, за да станат те факт за радост на всички български моделисти. С дейността си Клубът излезна на международната моделистка сцена и дори успя да привлече чуждестранни моделисти в първата международна среща в България. Бяха осъществени контакти със сродни клубове и моделисти от почти всички балкански страни, какато и от Европа. Успяхме да създадем първият български бустер, както и първият български FRED.

 

Разбира се всички наши успехи се дължат и на хората, които повярваха в нас и ни подкрепиха, както финансово, така и материално и духовно, за което им благодарим.

 

Горди сме, защото успяваме заедно, защото творим в единството си, за да вървим напред и да развиваме българският жп моделизъм.

 

По случай юбилея беше издадена лимитирана серия от брандирано вино, както и юбилейна чаша с логото на клуба, подарени на всеки клубен член.

 

 

 

Повече снимки ТУК

Адрес: Централна ЖП Гара, София, бул.Княгина Мария-Луиза № 102
ъглова зала (запад) - до експозиционен парен локомотив серия 47

E-mail: club@railwaymodellingclub.com

Всичко за клубния живот до 2013 година
може да видите подробно на запазена архивна версия на стария сайт тук :-).
© 2019 RailwayPassion. Всички права запазени. Специални благодарности на екипа на Studio ITTI