НАЧАЛО ЗА КЛУБА НОВИНИ МЕДИИТЕ ЗА НАС СРЕЩИ ОТВОРЕНИ ВРАТИ FREMO ГАЛЕРИЯ ВИДЕО FORUM КОНТАКТИ

Седма FREMO среща, мащаб N, Прага 2015

След грандиозната среща по случай 25 годишния юбилей на FREMO N, организирана през 2013, клуб Забабов отново организира среща за почитателите на FREMO в мащаб N и през 2015. По традиция е първия уикенд на месец Октомври, всяка нечетна година и ще се проведе от 01 до 04.10.2015 в столицата на Чехия- Прага.

 

Тази година Клуб Железопътен Моделизъм - България и приятели ще вземат участие с всички клубни модули по стандарт N-RE, който е и основен за срещата. Представянето на Българските моделисти ще бъде с две гари: Кресна и Тополидол и допълнително два прави и осем модула в завой или общо 16 модула. Естествено са подготвени и български модели на подвижен състав, а именно локомотиви серии 07 и 52, както и пътнически халберщат вагонни. Товарния трафик от гарите ще се извършва с наличните немски товарни вагони. Българските модули ще бъдат отделени в самостоятелен клон, като очакваме нашите приятели от Румъния също да се включат и да оформим хубава гранична зона, каквато е темата на срещата: опериране от 70-те години с международни влакове.

 

Заявилите участие държави са: Чехия, Германия, Словакия, България, като се очаква потвърждение от Полша, Швеция и с наша помощ от Румъния.

 

Официалната страница на събитието: http://zababov.cz/index.php?id=1323

 

Срещата е затворена. Може да забележите, че карането по разписание е от 9:30 сутринта до 23:30 вечерта, с две едночасови почивки.

 

Ето и репортаж от срещата преди две години: Прага 2013

Очаквайте репортажи от представянето на KЖМБ

Адрес: Централна ЖП Гара, София, бул.Княгина Мария-Луиза № 102
ъглова зала (запад) - до експозиционен парен локомотив серия 47

E-mail: club@railwaymodellingclub.com

Всичко за клубния живот до 2013 година
може да видите подробно на запазена архивна версия на стария сайт тук :-).
© 2019 RailwayPassion. Всички права запазени. Специални благодарности на екипа на Studio ITTI