НАЧАЛО ЗА КЛУБА НОВИНИ МЕДИИТЕ ЗА НАС СРЕЩИ ОТВОРЕНИ ВРАТИ FREMO ГАЛЕРИЯ ВИДЕО FORUM КОНТАКТИ

Специален влак, свързващ цяла Европа, започва своето пътуване

Влакът - Connecting Europe Express, който ще свърже символично цяла Европа, стартира своето пътуване на 2 септември от Лисабон, Португалия. Той ще премине през столиците на страните членки на ЕС в пeриода до 7 октомври, когато ще завърши пътуването си в Париж.


БДЖ е част от инициативата, която е едно от най-емблематичните събития в Европейската година на железниците за популяризиране на железопътния транспорт като най-екологичен, безопасен и енергийно-ефективен.

Влакът ще спре в над 100 населени места по време на петседмичното си пътуване. По маршрута на влака са планирани различни събития за неговото посрещане на гарите в цяла Европа, на всяка от които ще бъде организирана разяснителна кампания и дискусия за ползите от железопътния транспорт и какво трябва да бъде направено, за да се превърне в предпочитан за пътниците и бизнеса.

В България експресът ще пристигне от граничния пункт Кулата - Промахон на Централна гара София късно вечерта на 15 септември и ще отпътува на другия ден следобяд през Искърското дефиле и по маршрута Мездра-Горна Оряховица до Русе, откъдето на 17 септември ще продължи пътуването си към Румъния.

Осъществяването на инициативата е резултат от доброто сътрудничество между всички железопътни и инфраструктурни оператори в ЕС в обединението им за единство около идеята за популяризиране предимствата на железниците като привлекателен и устойчив начин за придвижване.

Галерия: >>>

Адрес: Централна ЖП Гара, София, бул.Княгина Мария-Луиза № 102
ъглова зала (запад) - до експозиционен парен локомотив серия 47

E-mail: club@railwaymodellingclub.com

Всичко за клубния живот до 2013 година
може да видите подробно на запазена архивна версия на стария сайт тук :-).
© 2019 RailwayPassion. Всички права запазени. Специални благодарности на екипа на Studio ITTI