НАЧАЛО ЗА КЛУБА НОВИНИ МЕДИИТЕ ЗА НАС СРЕЩИ ОТВОРЕНИ ВРАТИ FREMO ГАЛЕРИЯ ВИДЕО FORUM КОНТАКТИ

Международна модулна среща България, София 2019 г.

Ставаме на 10... години. Първата ни годишнина, но не и първата национална и международна среща, на която сме организатори.

Изключително сме доволни, че можем да анонсираме едно от заплануваните събития за отбелязване на десеттата годишнина от основаването на Клуб Железопътен моделизъм - България.

Сдружение “Клуб Железопътен моделизъм – България” съвместно с Висше Транспортно Училище "Тодор Каблешков"- София
организират
Международна модулна среща на жп моделистите "10 години Клуб Железопътен Моделизъм- България"-  София - София 2019

Срещата  ще се проведе в гр. София от 22-ти до 26-ми Май 2019 г. включително


За участие в нея от РБългария и други държави каним всички организирани или неорганизирани в клубове, секции, кръжоци, организации или приятелски кръгове железопътни моделисти, както и всички хобисти, колекционери, макетисти, стендови моделисти, спотъри и симпатизанти, изпитващи влечение и интерес към влаковите модели и към железопътния моделизъм като цяло, независимо от мащаба, епохата и администрацията.  

Срещата ще бъде десета поред, продължавайки традициите на предишните Национални и Международни срещи и е част от инициативите за популяризиране на железопътния моделизъм. Тя ще е чудесна възможност да се видим отново, да обменим опит и идеи, да покараме моделни влакове, да създадем и затвърдим контакти, както и да се повеселим. Доведете близки и приятели за да зарадваме и тях.

За срещата 2019 ще има три отделни трасета: H0/H0e, TT, N. TT и N трасетата ще бъдат по фремо правила на каране. Решение за H0/Н0е трасето ще се вземе на по- късен етап в зависимост от наличните ресурси в процеса на планиране, дали трасето ще се оперира по фемо праивла или ще е за свободно каране. Така ще има за всеки по нещо.
За да не се губи време в обедните почивки има осигурен кетъринг, като цените и менюто очаквате на сайта на срещата.

Подробности за срещата ще може да прочетете на сайта на срещата, който се подготвя в момента: http://meeting.railwaypassion.com/?cid=89


Няколко акцента:
-   Срещата е публична със свободен достъп
-   Ще бъдат допуснати за участие само H0/H0e, ТТ и N модули, отговарящи на фремо стандартите.
-   Препоръчително е модулите да са със завършен ландшафт
-   Регистрацията във FreDL на ТТ и N модулите и подвижния състав е задължителна, като се приема регистрация и по e-mail.
-   Регистрацията на Н0 и Н0е модулите и подвижния състав е задължителна, като се приема регистрация по e-mail.
-   Одобрените за участие локомотиви и вагони трябва да са придружени с локомотивни и вагонни карти

Тук е мястото да благодарим лично на Проф. д-р инж.-икон. Даниела Д.Тодорова, проф. д-р инж. Красимир Кръстанов и инж. Г. Гергов за предоставената възможност на цялата жп моделистка общност да се даде гласност на хобито и да имаме повод да се съберем заедно. С тяхна помощ организацията на срещата ще бъде подкрепяно, като няма да има такса участие.

Срещата се очаква да бъде отворена за посетители, без право на каране на влакове по разписание (по трасета с фремо правила), базирано на вече горчив опит от предишните срещи.

За участниците в срещата ще бъде организиран ретро трамвай за обиколка на София, посещение на Комплекс Камбаните, както и общи вечери.

Очаквайте подробности за хотели, храна, планиране на трасета и разписания в процеса на организацията.

Чакаме Ви!

Адрес: Централна ЖП Гара, София, бул.Княгина Мария-Луиза № 102
ъглова зала (запад) - до експозиционен парен локомотив серия 47

E-mail: club@railwaymodellingclub.com

Всичко за клубния живот до 2013 година
може да видите подробно на запазена архивна версия на стария сайт тук :-).
© 2019 RailwayPassion. Всички права запазени. Специални благодарности на екипа на Studio ITTI