НАЧАЛО ЗА КЛУБА НОВИНИ МЕДИИТЕ ЗА НАС СРЕЩИ ОТВОРЕНИ ВРАТИ FREMO ГАЛЕРИЯ ВИДЕО FORUM КОНТАКТИ

Международна FREMO N-RE среща в Прага 2015 г.

След грандиозната среща по случай 25 годишния юбилей на FREMO N, организирана през 2013, клуб Забабов отново организира среща за почитателите на FREMO в мащаб N и през 2015. По традиция е първия уикенд на месец Октомври, всяка нечетна година и ще се проведе от 01 до 04.10.2015 в столицата на Чехия- Прага.

 

Тази година Клуб Железопътен Моделизъм - България и приятели ще вземат участие с всички клубни модули по стандарт N-RE, който е и основен за срещата. Представянето на Българските моделисти ще бъде с две гари: Кресна и Тополидол и допълнително два прави и осем модула в завой или общо 16 модула. Естествено са подготвени и български модели на подвижен състав, а именно локомотиви серии 07 и 52, както и пътнически халберщат вагонни. Товарния трафик от гарите ще се извършва с наличните немски товарни вагони. Българските модули ще бъдат отделени в самостоятелен клон, като очакваме нашите приятели от Румъния също да се включат и да оформим хубава гранична зона, каквато е темата на срещата: опериране от 70-те години с международни влакове.

 

Заявилите участие държави са: Чехия, Германия, Словакия, България, като се очаква потвърждение от Полша, Швеция и с наша помощ от Румъния.

 

Официалната страница на събитието: http://zababov.cz/index.php?id=1323

 

Срещата е затворена. Може да забележите, че карането по разписание е от 9:30 сутринта до 23:30 вечерта, с две едночасови почивки.

 

Ето и репортаж от срещата преди две години: Прага 2013

Очаквайте репортажи от представянето на KЖМБ

Адрес: Централна ЖП Гара, София, бул.Княгина Мария-Луиза № 102
ъглова зала (запад) - до експозиционен парен локомотив серия 47

E-mail: club@railwaymodellingclub.com

Всичко за клубния живот до 2013 година
може да видите подробно на запазена архивна версия на стария сайт тук :-).
© 2019 RailwayPassion. Всички права запазени. Специални благодарности на екипа на Studio ITTI