НАЧАЛО ЗА КЛУБА НОВИНИ МЕДИИТЕ ЗА НАС СРЕЩИ ОТВОРЕНИ ВРАТИ FREMO ГАЛЕРИЯ ВИДЕО FORUM КОНТАКТИ

Международна среща на железопътните моделисти , Несебър, 3-7 юни 2015 (Н0, ТТ, Z)

В срещата взеха участие представители на България, Румъния, Германия и Унгария.Бяха изградени две трасета: в Н0 с 38 модула, и в ТТ с 63 модула, Мерклин трасе, а също така и макет в Z. Трасето в Н0 беше със свободно каране, а в ТТ с каране по FREMO  правила, като не бяха включвани размяна на товари между гарите.


Срещата беше организирана от КЖМБ, с логистичната подкрепа на МиП Трейд, и Европринт за рекламата. Това нямаше как да се случи, ако не беше Георги Шатов с неговата подкрепа и труд като за цял един клуб. Събитието беше отразено от ХобиТВ и местната преса.Искаме да благодарим на Любо- гумата- Сливен, Христо Захариев- София, Чавдар Кисьов- софия, Венци бастуна - София, Стоян Димитров- Русе и цялата румънска група, като неклубни членове, които помогнаха при монтажа и демонтажа на трасетата и цялото оборудване за срещата.


Срещата премина в приятелска атмосфера, с много шум от движещи се влакове, весели среднощни запивки и много усмихнати лица в залите на модулните трасета.Истинска изненада беше румънската група, която се представи достойно, както с модули в двата мащаба, така и с интересен подвижен състав. Те показаха, че идеята за съседски взаимоотношения между двете държави има почва и тепърва ще се развива в общи срещи, гостувания и обмяна на опит в жп моделизма.

От гостите от Гермаяния пък получихме беценни съвети за оперирането на FREMO Трасето, които ще прилагаме при организацията на следващите срещи.

снимки: ТУК

Сайт на срещата: http://meeting.railwaypassion.com/?cid=75

Дискусии, репортажи от срещата във форума

Адрес: Централна ЖП Гара, София, бул.Княгина Мария-Луиза № 102
ъглова зала (запад) - до експозиционен парен локомотив серия 47

E-mail: club@railwaymodellingclub.com

Всичко за клубния живот до 2013 година
може да видите подробно на запазена архивна версия на стария сайт тук :-).
© 2019 RailwayPassion. Всички права запазени. Специални благодарности на екипа на Studio ITTI