НАЧАЛО ЗА КЛУБА НОВИНИ МЕДИИТЕ ЗА НАС СРЕЩИ ОТВОРЕНИ ВРАТИ FREMO ГАЛЕРИЯ ВИДЕО FORUM КОНТАКТИ

Temofesz, 10-12 октомври 2014, Будапеща Унгария (ТТ)

За втора поредна година Клуб железопътен моделизъм България активно участва в Temofeszt 2014 в Будапеща. Тази година представянето ни беше заедно с клуб БГ ТТ (специални благодарности на Георги Шатов и фамилия за активната ангажираност по време на феста).

 

С гордост можем да съобщим, че представянето ни беше много успешно и се забеляза от всички останали клубове - както е редно, бяхме се подготвили с подаръци за всички, а в рамките на няколко часа цялото трасе разчиташе на нашите часовници :-)!


В трасето с дължина 240 метра (най-голямото изграждано до момента в мащаб ТТ) имаше 4 български гари, обслужвани перфектно от отличен гаров персонал :-): Емо, Васко, Владо, Марио, Иво, Ванката, Спас, Шаци. Разбира се от особена важност беше и неуморното каране на влакове и тук страхотно се включиха Стефан, Асен и Ани, Благовест с Никола, Владо 1, Евтим и синове (да не пропуснем да споменем, че тримата - Евтим, Вальо и Боби и са невероятни пилоти на бусове)...

 

Ясно е, че най-много го отнесе Емо (то не бяха митници, то не бяха разни инфарктни ситуации) - но се справи геройски! Сега остава да научи всички ни на тайните на товаро-разтоварните дейности и маневрите по гарите.
Браво на всички! Екипът е железен!


Трасето бе изградено от следните клубове: Клуб железопътен моделизъм България, БГТТ, Moduly Brno (Чехия), FKTT (Германия), MEC-Gubin (Германия), BTTB (Унгария),sTTandard (Полша), KMZ-Horky (Словакия), RO-TT (Румъния) (румънците бяха на ниво във всяко отношение - супер добре се сработихме по комшийски както на трасето, така и на трапезата :-))


Специални благодарности на Габор (Gabor Bejczi), Давид (David Pap) и Денеш (Denes Hidvegi) за организацията на трасето, на Ласзло (Laszlo Pataki) и Вивиан (Vivien Hrubiak) за организацията на феста.
Незабравимо преживяване отново!


Намерихме много нови приятели и ги очакваме с нетърпение на предстоящата среща в Несебър през 2015 година.


Написано от очевидец: Руми

Галерия със снимки от събитието >>>https://www.flickr.com/photos/railwaypassion/sets/72157648323865307/detail/

Едно интересно видео на Vasutmodelltv.hu правено сякаш само за нас:
http://vasutmodelltv.hu/videos/epul-a-240-meteres-tt-modul-a-temofeszten/

 

Адрес: Централна ЖП Гара, София, бул.Княгина Мария-Луиза № 102
ъглова зала (запад) - до експозиционен парен локомотив серия 47

E-mail: club@railwaymodellingclub.com

Всичко за клубния живот до 2013 година
може да видите подробно на запазена архивна версия на стария сайт тук :-).
© 2019 RailwayPassion. Всички права запазени. Специални благодарности на екипа на Studio ITTI